Ett snabbt bröd till helgens grillning, nyår eller till vardags. Detta bröd passar alla tillfällen, och det bästa av allt är att du väljer helt brödet själv. Rostbröd, baguette, franska eller annat. Ditt val.Gillar du inte basilika eller vill ha ett "vanligt" vitlöksbröd, så går det naturligtvis att utesluta basilikan.
Du behöver:
Vitt bröd
Smör (Bregott går också bra)
Vitlök efter önskemål
Salt efter önskemål
Färsk basilika efter önskemål (eller annan ört om du vill)
Gör så här:
Förvärm ugnen till 200 °C, över och undervärme.
Skala och hacka vitlök och hacka basilika.
Blanda smöret, vitlöken och basilikan väl och smaka av med salt.
Skär brödet och placera ut det på en ugnsplåt.
Bred ut smöret i ett tjockt lager på varje brödskiva.
Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Håll koll så det inte bränns. Ta ut när smöret smält och kanterna börjat bli bruna.
Servera och njut.
Tips : Gör vitlöksbrödet på köpta baguetter. Detta passar festligare tillfällen och om ni är fler som ska äta. Skär snitt i baguetten ovanifrån varannan centimeter. Snitten ska nästan gå genom hela baguetten. Fyll varje snitt med rikligt med smör och grädda i ugnen tills de fått fin färg och smöret smält ordentligt.
Hoppas att du gillar detta enkla, men lite festliga bröd. / Ann-Sofie
Ser supersmarrigt ut!👌🏻😃 Stort tack för receptet och trevlig helg!🥰