top of page

Ta vara på och förvara skörden

  • för 3 dagar sedan
  • 7 min läsning

ree

Att odla grönsaker är en sak, men att sedan ta reda på allt är något annat. Många av oss är vanemänniskor och lagar i stort sett samma maträtter hela tiden, medans andra är mycket för att prova nytt. Allt styrs såklart av olika faktorer som bla. hur mycket tid man har, intresse och kunskap. Att variera olika sätt att förvara och ta reda på skörden kan locka till att prova nya saker.

Att ta reda på sin skörd vartefter den blir klar under sommaren är kanske inte den största utmaningen. Det är på hösten när allt blir klart samtidigt och frosten börjar närma sig som den mest intensiva perioden kommer.


Att börja skörda och ta reda på de mest frostkänsliga grödorna kan vara en god idé. Hit hör bla. bönor och gurkväxter. Annat som rotgrönsaker, potatis och purjolök kan stå kvar betydligt längre utan att ta speciell skada av frost, om ens någon alls.


Det finns många olika sätt att förvara sin skörd. Frysa, torka, färsk-förvara & konservera hör till de vanligaste. Vilken metod man väljer beror dels på vilken gröda det gäller, men också till vilken maträtt den ska användas.


            Vill du läsa mer?

            Prenumerera på fialottasparadis.se för att fortsätta läsa det här exklusiva inlägget.

            Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
            Senaste Inlägg
            Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
            bottom of page