top of page

Fias potatismos med purjolök

  • 28 okt.
  • 1 min läsning
ree

Letar du efter ett bra, snabbt recept på potatismos? - Då har du det här! Inga krusiduller, bara ett perfekt mos!

Gillar du inte purjo så skippa det. Det blir supergott bara med salt.

Du behöver:


  • Potatis av valfri sort

  • Smör (Bregott går också bra)

  • Grädde

  • Mjölk

  • Purjolök

  • Salt


    ree

Gör så här:


  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Täck potatisen med vatten, salta och koka den mjuk.

    ree
  2. Mosa potatisen med en potatis-stamp eller liknande till önskad konsistens.

    ree
  3. Tillsätt smör och salt och blanda ordentligt med en elvisp till smöret smält. (Har du ingen elvisp så rör du runt med en slev tills smöret smält.)

    ree
  4. Tillsätt en skvätt grädde och mjölk. Ta lite i taget och vispa däremellan. Tillsätt vätskorna tills du når en önskad konsistens. Moset ska vara krämigt och lite blankt.

  5. Hacka önskad mängd purjolök

    ree
  6. Tillsätt purjon till moset. Smaka av om moset behöver mer salt.

    ree
  7. Klart! Servera till valfritt tillbehör.


    Potatismos, bacon, stekt ägg, persilja & machesallat.
    Potatismos, bacon, stekt ägg, persilja & machesallat.

    Tips :

    - Variera smaksättning. Detta mos är lika gott med bara salt. Andra smaksättare kan vara tex. örtkrydda, svartpeppar, färska örter eller vitlök. - Variera konsistens. Mosa/mixa mindre om du föredrar ett grövre mos med mer potatisbitar i/. Mixa/mosa mer om du vill ha ett slätt mos.

Hoppas att du gillar detta enkla, krämiga mos. / Ann-Sofie

Kommentarer

Betygsatt till 0 av 5 stjärnor.
Inga omdömen ännu

Lägg till ett betyg
Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
Senaste Inlägg
Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
bottom of page