top of page

Falukorvskebab i långpanna

  • 13 feb.
  • 2 min läsning


Denna maträtt är billig, enkel att göra och uppskattas av hela familjen - Precis som det ska vara med god vardagsmat.

Allt serveras i långpanna - bara för familjen att gotta i sig.

Det bästa av allt är att den kan varieras i oändlighet genom att byta ut korven mot annat kött, fågel, fisk eller vegetariska alternativ.




Du behöver:


  • Pommes/strips valfri mängd (Tips: Pommes kan bytas ut mot klyftpotatis eller kroketter.)

  • Falukorv (Tips: Korven kan bytas ut mot kebab, kycklingkebab, tunt skivad kyckling osv.)

  • Grillkrydda

  • Smör att steka korven i


Valfria grönsaker - Tex:

  • Sallat

  • Gurka

  • Tomat

  • Rödlök

    Sås "Paradisets kalla vitlökssås" (1-3 personer):

  • 2 dl Crème fraiche eller gräddfil

  • Saften från 1 Citron (1/2 citron om du använder gräddfil)

  • 0,5-1 dl dill, hackad (fryst eller färsk)

  • Vitlök efter tycke (pressad, riven eller finhackad)

  • Salt

  • Svartpeppar

  • (Majonnäs - Valfritt)


Gör så här: 1. Lägg strips/pommes på en ugnsplåt och tillaga efter anvisning på förpackningen. 2. Under tiden stripsen är i ugnen så fixar du falukorven och såsen. - Skär falukorven med en osthyvel. - Ha i smör i stekpannan. - Krydda korven med grillkrydda och stek falukorven tills den får färg. Ställ åt sidan.


3. Blanda såsen: Såsen - Gör så här: 1. Blanda ihop alla ingredienser. DUBBLA receptet om ni är fler än 3 personer som ska äta. 2. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter tycke. Prova dig fram då vi har olika smak. 3. Vill du ha en lite tjockare sås så tillsätter du nu ett par msk majonnäs (Valfritt) Upplever du istället såsen tjock så kan du tillsätta lite mjölk till önskad konsistens. 4. Ställ in i kyl. Låt såsen stå i kylen till servering så alla smaker får komma fram ordentligt.




4. Fördela falukorven på pommesen på plåten. (Om du önskar mer färg på pommes och korv så kan du stoppa in plåten en stund till i ugnen.


5. Lägg på de grönsaker du valt.

6. Ringla över sås. -Blir det sås över - Ställ fram resterande sås på bordet som var och en kan ha på extra vartefter man äter.

Servera & njut!


Lämna gärna ett omdöme om du provar receptet. /Fia

4 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Maia
Feb 14
Rated 5 out of 5 stars.

Så bra! Man är så inbiten på att falukorv är nånting man äter endast med makaroner typ. Det här vart nåt nytt och så gott!! Älskar vitlökssåsen till❤️

Like
Unknown member
Feb 16
Replying to

Åh tack.😍 Ja såsen passar till mycket och så god så man nästan kan dricka den. 😏

Visst är det så - Man går i samma trall.

Prova byta ut korv mot kyckling. Det är också jättegott och ett bra sätt att bli av med den där kycklingen som blev kvar sedan gårdagens middag. 😁

Like

hemmapappan
Feb 14
Rated 5 out of 5 stars.

WOW aldrig tänkt på att göra kebab på falukorv😄 Blev supergott och såsen är fantastisk. den kan man ha till mycket som till sallad eller som chipsdipp

Edited
Like
Unknown member
Feb 16
Replying to

Va roligt att höra hemmapappan. 😍 Såsen är också god till grillat, mums!

Like
Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
Senaste Inlägg
Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
bottom of page