top of page

Ärtbulla från Dalarna

  • 16 mars 2024
  • 2 min läsning


Ärtbulla är förknippat med min barndom i här i Dalarna och är något jag inte kan vara utan vid jul. Brödet bakas på delvis ärtmjöl, vilket gör den speciella smaken.

Det traditionella receptet bakas i vedeldad bakugn och innehåller ofta potatis.

Detta recept är anpassat, och fungerar bra till vanlig hushållsugn.

Ärtmjöl brukar man finna i välsorterade butiker framåt jul.

Här nedan finner du det välsmakande bröd receptet. Låt det väl smaka!

Vill du läsa mer?

Prenumerera på fialottasparadis.se för att fortsätta läsa det här exklusiva inlägget.

Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
Senaste Inlägg
Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
bottom of page