top of page

Grodda järnet i vinter

  • 26 dec. 2024
  • 6 min läsning



Groddar är fullproppade med mineraler, vitaminer och antioxidanter.

De har ett lågt kaloriinnehåll, men ett rikt näringsinnehåll, vilket gör dem perfekta i sallader och på mackan, men är även perfekt att mixa ner i smoothies om man inte gillar groddar färska som de är.

Genom att grodda själv så kan du vara säker på att de är fria från bekämpningsmedel och att de är färska när du äter dem. Groddar blir klara på bara några dagar vilket gör det till ett roligt projekt tillsammans med otåliga barn.


Först och främst bör du känna till skillnaden på groddar och skott.

Kortfattat och enkelt förklarat är det fröets första och andra utvecklings-stadie under groningsprocessen.

Groddar odlas i avsedda groddlådor, glasburk eller en kökssil. Här har vi med avsikt att äta dess groddsvans som bildas, medan skott växer på fat eller tråg i jord där de också utvecklar rötter och gröna blad. De gröna skotten skördas från odlingsplatsen och endast de gröna bladen äts.

              Vill du läsa mer?

              Prenumerera på fialottasparadis.se för att fortsätta läsa det här exklusiva inlägget.

              Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
              Senaste Inlägg
              Använd tillbakapilen på mobilen eller webbläsaren för att komma tillbaka till artiklarna 
              bottom of page